Boğaz Ağrısına Hangi Besinler İyi Gelir?

Tarih: 02.22.2019
 

Nezle, grip, enfeksiyon, iltihap ve benzeri rahatsızlıklarda boğazda gıcıklık, kuru öksürük, balgam ve yutkunma zorluğuna bağlı ağrılar ortaya çıkar. Yoğun sigara tüketimi dahi boğaz ağrısına neden olabiliyor. Böyle durumlarda boğaz ağrısına iyi gelen, tüketilmesi önerilen besinler şöyledir;
Bal: Enfeksiyonlarla savaşmada bal en eski ve etkili besinlerden. Boğaz ağrılarında balı tek başına tüketmek ya da süt, ılık su, zencefil gibi başka şeylerle karıştırıp içmek boğaza şifa oluyor.
Muz: Potasyum, C ve B6 vitamini deposu muz, boğaz ağrılarında yemesi kolay aynı zamanda şifa sağlayan meyvelerden.
Haşlanmış havuç: Haşlanmış ya da pişmiş havuç, yüksek oranda lif ve A, C, K vitaminleri barındırır. Havuç bağışıklık sistemini güçlendirir, boğaz ağrısını dindirir. Havucun pişmiş olması ise yemeyi kolaylaştırır.
Tavuk çorbası: Enfeksiyonlara ve iltihaplara karşı tavuk çorbasının güçlü bir etkisi vardır. Tavuk çorbasının havuç, patates, sarımsak ve turp gibi farklı malzemelerle zenginleştirilmesi iyileştirici yönünü daha da zenginleştiriyor.
Adaçayı: Solunum yolu rahatsızlıklarına karşı önlem almak ve tedavi sağlamak amacıyla adaçayı tüketilmesi öneriliyor. Adaçayı, içerdiği güçlü bileşenlerle boğazı yumuşatır ve ağrıları dindirir.